Escultura

L’escultura en metall és la part més important i destacable de l’obra de Philippe Lavaill, taller d’art a Bescaran.

L’artista, dota al ferro d’una mal·leabilitat i expressió poc habituals, a la vegada que aconsegueix, mitjançant l’ús de planxes i diferents peces metàl·liques, la majoria de les vegades reciclades, crear unes estructures úniques que acostumen a representar fets màgics, mites, valor i costums als que, com bé remarca el poeta alt urgellenc Joan Graell, no seria dolent retornar-hi.

La predilecció per l’Equus o la tracció de sang és un tret característic de l’obra de Lavaill. En moltes de les seves escultures i obres i podem observar esveltes i definides figures de cavalls, de gran expressivitat i que fan que l’obra s’identifiqui amb l’autor. Però, a més a més, el contacte amb altres elements de la natura és sempre explícit en les seves obres.

La col·laboració mantinguda durant vuit anys amb l’escultor del Vendrell, Apel·les Fenosa va permetre que Lavaill pogués definir el punt de maduresa de la seva habilitat escultòrica. La relació amb Fenosa es mogué entre l’amistat, les sinergies i l’aprenentatge. Per Lavaill és tot un privilegi , el fet de poder col·laborar tant estretament amb un dels escultors catalans més importants del s.XX.

Petits formats

Són múltiples les escultures de tamany petit que Philippe Lavaill ha anat creant al llarg dels anys. Lavaill intenta donar una gran riquesa als detalls i a l’expressivitat dels formats petits. Trobem un ampli abast de formes que plasmen la imaginació inacabable de l’artista. Quadres metàlics, on l’artista representa la natura i la mitología amb una definició equiparable a la de la pintura. També cal destacar els tòtems, on trobem un missatge didàctic, un ampli ventall d’escultures de metall i peces úniques que, cadascuna d’elles aporta quelcom nou.

Tanmateix trobem diferents cromatismes i tècniques que l’autor, sense perdre el seu estil pot adaptar als gustos del seu client.


Grans formats (EN CONSTRUCCIÓ)

Aràcnida “Araignée du matin, chagrin; Araignée du soir, espoir”. Philippe Lavaill

Centaure, exemplar exposat a Canet-en-Roussillon

El gel reesculpeix l’escultura

Escultura mural (EN CONSTRUCCIÓ)

Poema Mural: Poema transmès de forma gràfica i escrita sobre planxa de ferro.
Poesia amb el text de Vicenç Llorca, escriptor i poeta.
Cavall d’aigua, viatjo al sublim,
pensament de la dona que em pensa : Sóc poema,
color de coratge per les sangs encantades del món.